Magazinul nostru web folosește cookie-uri pentru a oferi o experiență mai bună utilizatorului și vă recomandăm să acceptați utilizarea acestora pentru a vă bucura pe deplin de navigare.

Lista de produse dupa marca Mitutoyo - Japonia

Companie Japoneza dezvoltata la nivel international, specializata in productia de instrumente de masura si control, de calitate superioara, pentru profesionisti.

Mitutoyo este o corporatie japoneza multinationala specializata in instrumente si tehnologii metrologice, avand sediul la Takatsu-ku, Kawasaki, Prefectura Kanagawa.

Mitutoyo a fost infiintata la 22 octombrie 1934 de catre Yehan Numata cu un singur produs, micrometrul. Filozofia Mitutoyo in acel moment era de a fabrica micrometre de inalta calitate la preturi accesibile si disponibile pentru toti cei implicati in industria prelucratoare. Aceasta filozofie a fost extinsa in urmatoarele cateva decenii pentru a include o gama mai mare de produse de masurare nedestructiva a dimensiunilor mecanice, cum ar fi sublere, indicatori de precizie precum si alte instrumente de masurare.

Pe masura ce tehnologia electronica a devenit mai raspandita in anii 1970, Mitutoyo a aplicat electronica la linia sa de instrumente de controlare nedestructiva, producand instrumente electronice sau digitale de masurare. In acest timp a inceput sa ofere si instrumente mai mari, mai complexe si mai sensibile de masurare, inclusiv comparatoare optice (de exemplu shadowgraph), echipamente de masurare a formei si masini de masurare tridimensionale (engleza: Coordinate-measuring machine - CMM). Dupa ce a fost introdus controlul statistic al procesului (SPC), Mitutoyo a fost pe primul loc in lume in dezvoltarea instrumentelor de masura cu afisaj, a interfetelor, colectoarelor de date si a software-ului de analiza.

Sursa informatiei: wikipedia.org