Testo 310 are două celule de măsurare pentru O2 și CO și un senzor de temperatură integrat în sonda de gaze de ardere. Senzorii de gaz măsoară atât conținutul de oxigen și monoxid de carbon cât și gazele arse și temperatura ambientală. Pornind de la aceste valori, testo 310 calculează toți parametrii de  măsură suplimentari cum ar fi CO2, gradul de eficență al sistemului și pierderile de gaze de ardere. 

Instrumentul se evidențiază printr-o modalitate de operare ușoară, având un meniu clar structurat. Puteți citi valorile măsurate pe afișajul iluminat chiar și în condiții de lumină redusă. Combustibilii sunt stocați nu doar sub formă de valori, ci sunt și descriși. În marginea superioară a ecranului sunt afișate în permanență simbolurile pentru diferitele meniuri de măsurare. Afișajul și butoanele rezistente la murdărie au o structură clară. Operarea instrumentului este posibilă chiar și cu o singură mână.

Aplicații:

  • Măsurarea gazelor de ardere
  • Măsuarea tirajului
  • Măsurarea aerului ambinetal
  • Măsurarea presiunii

Măsurarea curenților de aer în conducta de gaze arse

Măsurarea curenților de aer este de fapt o măsurare a presiunii diferențiale. Această presiune diferențială are loc între două sub-zone ca urmare a diferenței de temperatură. Acest lucru, la rândul său, generează un flux de compensare. În cazul sistemelor de gaze arse, diferența de presiune este un indicator al „curenților de aer din canalul care conduce gazele spre coș”. Aceasta se măsoară între gazele de ardere și aerul ambiental la orificiul de măsurare din mijlocul fluxului de gaze arse. Pentru a asigura că gazele de ardere sunt transportate în siguranță prin coșul de fum, trebuie să existe o presiune diferențială (curenții de aer din canalul care conduce gazele spre coș) pentru sistemele de boilere care funcționează cu presiune joasă. Dacă acel curent de aer este permanent prea mare, temperatura medie a gazelor de ardere crește și, prin urmare, există pierderi de gaze arse. Nivelul de eficiență scade. Dacă acel curent de aer este permanent prea scăzut, oxigenul poate să lipsească în timpul arderii, rezultând în cenușă și monoxid de carbon. Acest lucru va determina, de asemenea, o scădere a nivelului de eficiență.

Măsurarea CO ambiental în mediul încălzit

Monoxidul de carbon (CO) este un gaz incolor, inodor și fără gust, dar și otrăvitor. Este produs în timpul arderii incomplete a substanțelor care conțin carbon (ulei, gaze și combustibili solizi etc.). Dacă CO reușește să intre în sânge prin plămâni, se combină cu hemoglobina împiedicând astfel transportul oxigenului în sânge.

Măsurarea parametrilor gazelor arse la arzător (CO, O2 și temperatură etc.)

Măsurarea gazelor arse pentru un sistem de încălzire ajută la stabilirea poluanților eliberați cu gazele de ardere (de exemplu, monoxid de carbon CO) și energia de încălzire pierdută cu gazul de ardere cald. În unele țări, măsurarea gazelor arse este o cerință legală. Are în primul rând două obiective: 1. Asigurarea că atmosfera este contaminată cât mai puțin de poluanți.

Măsurarea presiunii la arzătoare (presiunea duzei, presiunea debitului de gaz etc.)

Citirile standard efectuate în timpul serviciilor sistemelor de încălzire rezidențiale includ verificarea presiunii gazului la arzătoare. Aceasta implică măsurarea presiunii fluxului gazului și a presiunii de repaus a gazului. Presiunea fluxului, numită și presiunea alimentată, se referă la presiunea gazului de curgere și presiunea de repaus a gazului static. Dacă presiunea de curgere a boilerelor de gaz este ușor în afara intervalului 18 - 25 mbar, nu trebuie efectuate ajustări și boilerul nu trebuie pus în funcțiune. Dacă totuși este pus în funcțiune, arzătorul nu va putea funcționa corect și se vor produce explozii la inițializarea flăcării și, în cele din urmă, defecțiuni.

Date tehnice generale

Greutate

(with probe) Approx. 700 g

Dimensiuni

201 x 83 x 44 mm

Temperatura de operare

-5 la +45 °C

Tip afișaj

LCD

Funcție afișaj

Backlit 2-line display

Sursă de alimentare

Baterie reîncărcabilă: 1500mAh Conexiune la unitatea de alimentare: 5 V/1 A

Temperatura de depozitare

-20 la +50 °C

Tip K (NiCr-Ni)

Domeniu de măsură

-20 la +100 °C

Acuratețe

±1 °C

Rezoluție

0,1 °C

Timp de răspuns t99

< 50 s

Temperatură ambientală

Tip J (Fe-CuNi)

Domeniu de măsură

0 la +400 °C

Acuratețe

±1 °C (0 la +100 °C)

±1,5 % din valoarea măsurată (> 100 °C)

Rezoluție

0,1 °C

Timp de răspuns

< 50 s

Temperatură gaze arse

Măsurări O₂

Domeniu de măsură

0 la 21 vol.%

Acuratețe

±0,2 vol.%

Rezoluție

0,1 vol.%

Timp de răspuns

30 s

Presiunea diferențială - tirajul gazelor de ardere

Domeniu de măsură

-20 la +20 hPa

±0,03 hPa (-3 la +3 hPa)

Acuratețe

±1,5 % din valoarea măsurată (Intervalul rămas)

Rezoluție

0,01 hPa

Determinarea eficienței (Eta)

Domeniu de măsură

0 la 120 %

Rezoluție

0,1 %

Pierderi de gaze arse

Domeniu de măsură

0 la 99,0 %

Rezoluție

0,1 %

Calculul concentrației CO₂ (calculat din O₂)

Domeniu de măsură

0 la CO₂ max (Display range)

Acuratețe

±0,2 vol.%

Rezoluție

0,1 vol.%

Timp de răspuns

< 40 s

Măsurarea presiunii

Rezoluție

-40 la +40 hPa

0,1 hPa

Acuratețe

±0,5 hPa

Măsurare CO (fără compensare H₂)

Domeniu de măsură

0 la 4000 ppm

Acuratețe

±20 ppm (0 la 400 ppm)

±5 % din valoarea măsurată (401 la 2000 ppm)

±10 % din valoarea măsurată (2001 la 4000 ppm)

Rezoluție

1 ppm

Timp de răspuns

60 s

Măsurare ambientală CO

Domeniu de măsură

0 la 4000 ppm

Acuratețe

±20 ppm (0 la 400 ppm)

±5 % din valoarea măsurată (401 la 2000 ppm)

±10 % din valoarea măsurată (2001 la 4000 ppm)

Rezoluție

1 ppm

Timp de răspuns

60 s

Conținut pachet:

Analizor pentru gaze de ardere testo 310, cu imprimantă IrDA, două role, baterie reîncărcabilă, protocol de calibrare pentru măsurarea O2, CO, hPa și °C, sondă de 180 mm cu con de fixare, furtun din silicon pentru măsurarea presiunii, set filtre pentru particule (5 buc), certificat de etalonare.

0563 3110

16 alte produse in aceeasi categorie: